MEI 2016

Amigos Sportivos (PO1) 9-8

Caps: Bram, Carl, Jordy, Koen, Pieter VH, Samir, Stijn

Goals: Koen 4, Carl 2, Pieter VH, Samir, owngoal

Assists: Jordy 3, Bram, Koen, Pieter VH

Bookings: Bram

Het puntenverlies tegen Bière Care had er in de aanloop naar deze topper toch een beetje ingehakt bij Santa Fe. Dat was vooral te merken aan het handvol doelpunten dat we op een domme manier weggaven. Het werd een nagelbijtend spannende wedstrijd waarin het momentum tot in de slotminuten heen en weer wipte. Toen stond Dame Fortuna eindelijk aan onze kant en trok AFP het laken naar zich toe. Alles is dus nog mogelijk in de play-offs.

Happy Hour (PO1) 4-7

Caps: Bram, Jordy, Koen, Pepijn, Pieter VH, Samir, Stijn

Goals: Koen 3, Bram

Assists: Jordy 2, Samir, Stijn

Bookings: Pepijn

Happy Hour had de simpelste tegenstander van de play-offs kunnen worden – we hadden hen immers al twee keer geklopt – maar dat draaide even anders uit. Twee serieuze versterkingen krikten hun niveau gevoelig op en zeker na een desastreuze en lakse start van Santa Fe was er geen ontkomen aan. Deze nederlaag betekent wellicht het einde van de zo al vluchtige titeldroom, maar een ereplaats najagen is natuurlijk ook een fijne en eervolle opdracht.

Squadra Brakka (PO1) 8-5

Caps: Bram, Carl, Pepijn, Pieter H, Pieter VH, Samir, Stijn

Goals: Carl 3, Pieter VH 3, Samir, owngoal

Assists: Pieter H 2, Pieter VH 2, Bram, Carl

Misschien werkte de druk vorige week wel verlammend, want een bevrijd AFP had deze keer geen enkele moeite om Squadra Brakka opzij te zetten. Zelfs een gemiste strafschop, een ongelukkige owngoal en een paar afgeweken doelpunten stonden een vlotte zege niet in de weg. Na de wedstrijd klaarde de hemel nog meer op, want door een onwaarschijnlijke reeks resultaten behoort die eerste plaats toch weer tot de mogelijkheden.

AFC Zware Kater 5-1

Caps: Bram, Carl, Jordy, Pepijn, Samir, Stijn

Goals: Pepijn 3, Carl, Stijn

Assists: Bram, Jordy, Samir

Zware Kater probeerde Santa Fe snel te overrompelen, maar wij beten ons vast als Luis Suarez in Giorgio Chiellini. Vanuit de loopgraven sloegen we haast elke aanval af en prikten we vanaf het tweede kwart scherp tegen. De tegenstander werd er tureluurs van en verloor uiteindelijk de moed om nog zwaar tegen te stribbelen. Nadien bleek dat de voetbalgoden ons ook elders goed gezind waren, want op de laatste speeldag mag AFP zowaar voor de titel knokken.